Biyoloji Bölümü

Bölümün Anabilim Dallari, Biyoteknoloji, Botanik, Genel Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Zoolojidir. Bölüm ögrencilerinin bilimsel ve sosyal etkinliklerde aktif rol almalarini saglayan “Koübiyolojik” ögrenci kulübü bulunmaktadir.
Mezun ögrenciler resmi ve özel hastanelerin laboratuarlarinda, tibbi tahlil laboratuarlarinda, Tarim ve Köyisleri Bakanligi ile Çevre ve Orman Bakanligi birimlerinde, büyüksehir belediyelerinde, ilaç firmalari ve tibbi alet-malzeme satan kuruluslar gibi kurumlarda görev yapabilmektedir. Mezunlar ayrica Egitim Fakültelerinde formasyon egitimlerini tamamladiktan sonra ögretmenlik yapma hakkina da sahip olmaktadirlar. Bilimsel kariyer yapmak isteyen basarili ögrenciler, bölümde lisansüstü egitim yapma imkânina sahiptir.
Amaç
Bölümümüzün amacı; öğrencilerimize günümüz ihtiyaçları doğrultusunda, biyolojinin farklı alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim-öğretim vererek iş dünyası ve akademik çalışmalar için onları çağdaş bilgi birikimi ile donatılmış bireyler olarak hazırlamaktır.
Misyon
Bölümün amacı öğrencilere dört temel edebi türe ait edebi ve eleştirel metinleri inceleyip araştırabilecekleri donanıma kavuşturmak ve buna ek olarak, inceledikleri metinlerin sosyal bağlamı, tarihsel, kültürel ve felsefi ardalanını araştırmalarını ve bunun esere yansıyış şeklini ele almalarını sağlamaktır. Edebi ve kültürel bağlam dışında, bölümün diğer bir misyonu da öğrencilere dilbilim ve çeviri alanlarında da İngilizce - Almanca’nin inceliklerini öğreterek kendilerini bu alanlarda geliştirmelerini teşvik etmektir. Ayrıca bölümde öğrencilerin araştırma ve bilimsel çalışma yöntemini öğrenmeleri için retorik ve araştırma teknikleri dersleri de verilmektedir.
Vizyon
- Çağın ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi birikimine, beceriye ve etik değerlere sahip akademik personele sahip olmak,
- Ulusal ve uluslararası platformda tercih edilen, donanımlı bireyler yetiştirmek,
- Mevcut kaynakları en etkili şekilde kullanarak topluma ve insanlığa hizmet edebilecek bilgi ve teknolojiler üretmek, bunları bilim dünyası ile paylaşmak,
- Araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve disiplinler arası işbirliği sağlayan bir bölüm olmak.
Kabul Koşulları
Öğrenci, öğrenci seçme ve yerleştirme sınavından aldığı sonuca göre lisans programına yerleştirilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin, 4 yıllık eğitim süreci boyunca sorumlu oldukları 153 ders kredisini zorunlu ve seçmeli derslerle tamamlayarak başarılı olmaları gerekir.