18.ULUSAL KİL SEMPOZYUMU

1989 yılından beri iki yılda bir yapılmakta olan Ulusal Kil Sempozyumlarının onsekizincisi Kocaeli Üniversitesi ve Kil Bilimleri Derneği'nin iş birliği ile Fakültemiz Fizik Bölümü ve Kimya Bölümü ortaklığında düzenlendi. 25-27 Eylül tarihleri arasında sürecek olan Ulusal Kil Sempozyumu Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Elşen VELİ'nin açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Elşen VELİ,Kil Bilimleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Asuman GÜNAL TÜRKMENOĞLU'na katkılarından dolayı plaketini sundu. Sempozyumda disiplinlerarası konularda jeoloji, Fizik, Kimya, Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Arkeoloji, Güzel Sanatlar ve tuğla ve kiremit gibi konularda araştırmacılar sunumlarını gerçekleştirdi.